OVER ONS

Wie is GREEN SIMPLICITY

De bedrijfsactiviteiten binnen Green Simplicity zijn momenteel tweeledig. Enerzijds ontwikkelt en installeert ‘Green Simplicity Research’ betaalbare LED verlichting teeltsystemen voor de tuinbouw in vorm van onderzoekscellen,- containers, trollies en lighting kits. Deze instrumenten laten de tuinder zelf experimenteren in een (volledig) gecontroleerde omgeving met diverse variabelen, zoals LED verlichting, luchtvochtigheid, irrigatie, CO2 en temperatuur. Met deze systemen doet de teler/kweker zélf plantgericht onderzoek, en ziet met eigen ogen welke kansen die LED verlichting met zich mee brengt, zodat de optimale teeltconditie voor het gewas kan worden vastgesteld.

Anderzijds levert ‘Green Simplicity Research’ totaal concepten in de sector van de (glas)tuin,- en akkerbouw. De resultaten, die zijn ontdekt door de tuinder/teler in de bovengenoemde onderzoek systemen, kunnen worden ingezet om de totale productie bij de klant te voorzien van de optimale teelt,- klimaatconditie.

Hoe het begon

Vanuit de succesvol afgeronde studies “Specialist Teelt en Ondernemerschap” aan het Wellantcollege Aalsmeer, tot de HBO-studie “Tuinbouw &  Akkerbouw” aan de HAS, vormt het de fundatie voor het Green Simplicity van vandaag. De basis van een sterke mix tussen praktijkervaring en theorie, maakt dat Green Simplicity vanuit de plant denkt, en die zienswijze combineert met de techniek. 

Tijdens de opleiding plantfysiologie, heeft Wessel onderzoek gedaan naar LED-verlichting in de (glas)tuinbouw. Gedurende het onderzoek werd direct duidelijk welke invloed LED-verlichting heeft op planten, en werd nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden. Het juiste lichtrecept voor de juiste plant betekent een enorm potentieel voor de tuinder/kweker.

Green Simplicity ‘Research’ vindt dat plantgericht onderzoek voor iedere tuinder toegankelijk moet zijn. Tuinders kennen hun gewas immers als geen ander, en zijn pas overtuigd als ze iets met eigen ogen zien. LED-verlichting kan veel betekenen voor de tuinbouw, maar daar gelooft de tuinder niet zomaar in. Terecht. Daarom ontwikkelde hij met Green Simplicity LED-oplossingen waarmee tuinders, kwekers en breeders zelf aan de slag kunnen. Wessel heeft teeltsystemen bedacht die eenvoudig te gebruiken zijn voor nauwkeurige experimenten met LED-verlichting.

Ontmoet ons Team

Wessel van Paassen

Wessel van Paassen

Eigenaar

Tom Teeuwen

Tom Teeuwen

Technisch Bedrijfsleider

Jebb Klaver

Jebb Klaver

Verkoop Manager Research

Bart Heemskerk

Bart Heemskerk

Installatiemonteur

Sem de Wit

Sem de Wit

Installatiemonteur

Paul Slagter

Paul Slagter

Manager Growlight

Jan-Jaap Pronk

Jan-Jaap Pronk

Projectleider Concepts