OVER ONS

Wie is GREEN SIMPLICITY

Green Simplicity is een innovatie gedreven onderneming, die constant innoveert op zowel het gebied van plantgericht onderzoek als op productieschaal binnen de tuinbouw en daarbuiten. Het meerlaags, daglichtloos teelt- en onderzoeksysteem van Green Simplicity, is het teeltsysteem waar meerdere technische componenten feilloos geintegreerd zijn, tot één werkend geheel. Elk entiteit heeft een doel om de sector verder te ontwikkelen, namelijk;

            Green Simplicity Research

Green Simplicity Research ontwikkeld en installeert betaalbare LED onderzoeksystemen voor de tuinbouw in vorm van onderzoekscellen,- containers, trollies en lighting kits. Deze instrumenten laten de teler zelf experimenteren in een (volledig) gecontroleerde omgeving, met diverse variabelen zoals LED; verlichting, luchtvochtigheid, irrigatie, CO2 en temperatuur.  

Samen met de klant wordt een enorme hoeveelheid kennis verzameld én opgeslagen over de teelt van diverse gewassen én toepassingen zonder daglicht. Dit zorgt voor nieuwe input voor innovaties en teeltmethoden.

            Green Simplicity Concepts

Als de teler in het onderzoeksysteem zijn eigen conclusies heeft getrokken én klaar is voor de opschaling, biedt Green Simplicity Concepts hier een passende oplossing voor. Of het nu gaat om het opschalen van één variabelen, zoals ontvochtigen of belichten of volledige controle in een geautomatiseerd meerlaags teeltsysteem zonder daglicht.

Green Simplicity Concepts helpt de teler met de ontwikkeling en bouw van een optimaal teeltsysteem, afgestemd op de behoefte van het gewas.

Hoe het begon

Vanuit de succesvol afgeronde studies “Specialist Teelt en Ondernemerschap” aan het Wellantcollege Aalsmeer, tot de HBO-studie “Tuinbouw &  Akkerbouw” aan de HAS, vormt het de fundatie voor het Green Simplicity van vandaag. De basis van een sterke mix tussen praktijkervaring en theorie, maakt dat Green Simplicity vanuit de plant denkt, en die zienswijze combineert met de techniek. 

Tijdens de opleiding plantfysiologie, heeft Wessel onderzoek gedaan naar LED-verlichting in de (glas)tuinbouw. Gedurende het onderzoek werd direct duidelijk welke invloed LED-verlichting heeft op planten, en werd nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden. Het juiste lichtrecept voor de juiste plant betekent een enorm potentieel voor de tuinder/kweker.

Green Simplicity ‘Research’ vindt dat plantgericht onderzoek voor iedere tuinder toegankelijk moet zijn. Tuinders kennen hun gewas immers als geen ander en zijn pas overtuigd als ze iets met eigen ogen zien. LED-verlichting kan veel betekenen voor de tuinbouw, maar daar gelooft de tuinder niet zomaar in. Terecht. Daarom ontwikkelde hij met Green Simplicity LED-oplossingen waarmee tuinders, kwekers en veredelaars zelf aan de slag kunnen. Wessel heeft teeltsystemen bedacht die eenvoudig te gebruiken zijn voor nauwkeurige experimenten met LED-verlichting.

Ontmoet ons Team

Wessel van Paassen

Wessel van Paassen

Eigenaar

Tom Teeuwen

Tom Teeuwen

Technisch Bedrijfsleider

Jebb Klaver

Jebb Klaver

Verkoop Manager Research

Bart Heemskerk

Bart Heemskerk

Installatiemonteur

Sem de Wit

Sem de Wit

Installatiemonteur

Paul Slagter

Paul Slagter

Manager Growlight

Jan-Jaap Pronk

Jan-Jaap Pronk

Projectleider Concepts