Green Simplicity heeft, in samenwerking met OC Agri en Wagenaar Refrigeration een passend oplossing ontwikkeld voor het regelen van het klimaat in de (glas)tuinbouw én daarbuiten. De Dry+ unit is een all-electric, plug-and-play oplossing voor koelen en ontvochtigen, verwarmen van de lucht in de teeltruimte.

Algemeen

De Dry+ Climate bestaat uit een volledig elektrische luchtbehandelingskast met een geïntegreerde warmtepomp, warmteterugwinning en buitencondensor. Het systeem onderscheidt zich door een hoger rendement tot wel 50 procent ten opzichte van bestaande ontvochtigingsystemen.

Met deze technische toepassingen is de Dry+ unit in staat om te koelen, ontvochtigen en verwarmen, wat resulteert in meer flexibiliteit en controle over het gehele teeltproces.

De Dry+ unit is uitgevoerd in drie verschillende varianten, zodat de ontvochtigingsvraag van elke teler kan worden beantwoord met een bijpassende type luchtbehandelingskast.

Max. ontvochtiging per unit (18⁰C/80%):  
✔ Dry+ 50    Climate  | 50 l/h
✔ Dry+ 75    Climate  | 75 l/h
✔ Dry+ 100  Climate  | 100 l/h

Technische werking |  Dry+ 50 Climate 

De DRY+ unit werkt volgens het recirculatieprincipe. De unit haalt vochtige lucht uit de kas en ontvochtigt die lucht door het gebruik van het koelblok. Door de geïntegreerde techniek kan de DRY+ Climate 50,5 kg/uur ontvochtigen met een nominaal energie van slechts 11,1 kW (18°C / 80%) met verbruik van 0,22 kWh/L.

Met een compressor van slechts 9,0 kW heeft de DRY+ een koelvermogen van 66 kW en een verwarmingsvermogen van 75 kW. De DRY+ gebruikt 100% van de warmte die vrijkomt bij ontvochtiging. U kunt uw kas dus verwarmen met een netto verwarmingsvermogen van 39 kW (18°C / 80%).

 

 

Advies op Maat

In samenwerking met Wagenaar Refrigeration, heeft Green Simplicity al meer dan 30 Dry+ units actief draaien bij verschillende telers en kwekers.

Benieuwd naar de oplossing op maat voor uw eigen teeltruimten? Neem contact op met één van de krachten binnen het team van Green Simplicity én ontdek de verschillende voordelen voor uw gewas. 

Luchtverdeling

Een goed klimaat begint bij een uniforme verdeling van temperatuur en luchtvochtigheid door de gehele teeltruimte. Het is van belang dat het vocht zich niet ophoopt op plantniveau én de plant niet onnodig wordt gestimuleerd wordt om te verdampen.

De luchtverdeling is een belangrijk onderdeel voor een optimale en uniforme ontvochtiging binnen de teeltruimte. Om dit resultaat te bereiken kijkt Green Simplicity per situatie naar de meest efficiënte manier voor het uniform inbrengen én verplaatsen van de lucht op gewasniveau. Hier zijn verschillende opties mogelijk voor de gelijkmatige ontvochtiging:

 • Luchtverdeelslangen op gewasniveau: 

  Met een luchtkanaal kunnen verschillende luchtverdeelslangen worden aangesloten op de DRY+ Unit. Afhankelijk van de situatie wordt de ideale hoogte bepaald én een optimaal uitblaaspatroon berekend om een homogeen klimaat boven én tussen het gewas te creëren.

 • Luchtverdeelslang voor egale inbreng in teeltruimte: 

  In een bestaande kas langer dan 40 meter, waar de lucht  uniform wordt verdeeld door bijvoorbeeld het netwerk van horizontale of verticale ventilatoren, is het mogelijk om met enkele grotere verdeelslangen lucht in te brengen.

  In dit geval figureren de verdeelslangen alleen voor het uniform inbrengen van de droge, warme of koude lucht over de lengte van de afdeling.

 

 • Vrije uitblaas met steun ventilatoren: 

  In bestaande kassen met beperkte lengtes (onder de 40 meter) is vaak een netwerk van horizontale en/of verticale ventilatoren aanwezig voor het verplaatsen van de lucht op gewasniveau. In deze situatie kan de DRY+ de lucht vrij in de ruimte uitblazen én wordt de behandelde lucht verspreidt door het bestaande netwerk.

 

Projecten

Ontdek de reeds gerealiseerde projecten van GREEN SIMPLICITY

Producten Green Simplicity Concepts

Een greep uit onze Dry+ klanten

Kwekerij S Schouten - Grow light
Ruiter Wever - Grow light - Vertical Farming
plantenkwekerij-gitzels - Climate Chamber - Grow light