Concepts

Inleiding

De onderzoeksystemen van Green Simplicity Research stelt   de teler, tuinder en veredelaar in staat om plantgericht onderzoek uit te voeren én eigen gewassoorten te toetsen  in een (volledig) gecontroleerde omgeving, met diverse variabelen zoals LED verlichting, luchtvochtigheid, irrigatie, CO2 en temperatuur.

Als de conclusies zijn getrokken in één van de onderzoeksystemen, biedt Green Simplicity Concepts een passende oplossing voor de vervolg stappen in vorm van  opschaling van de totale productie.  Of het nu gaat om het opschalen van één variabelen, zoals alleen klimaat of belichting in de kas óf de volledige controle in een geautomatiseerd meerlaags teeltsysteem zonder daglicht. Green Simplicity Concepts helpt de teler met de ontwikkeling én bouw van een optimaal teeltsysteem, die is  afgestemd op de behoefte van het gewas.

Green Simplicity Concepts 

Green Simplicity Concepts B.V.  kenmerkt zichzelf als systemintegrator en productowner van het totaalconcept (ofwel het meerlaagse teeltsysteem), waarbij niet alleen LED- verlichting, maar ook alle andere groeifactoren beheerst worden binnen een meerlaags daglichtloze teeltruimte.

Naast indoor meerlaagse teeltsystemen, stopt Green Simplicity Concepts ook de kennis en ervaring in andere opschalingsprojecten, zoals complete LED belichting installaties (Growlight)  én energiezuinige luchtbehandeling- systemen voor het optimaal conditioneren van de kas / broeierij. (Dry+ Climate)

Denken vanuit de plant

Denken vanuit het perspectief van de plant staat bij ons centraal. Green Simplicity probeert zo veel mogelijk technieken uit andere sectoren te omarmen en te integreren in de teeltsystemen. Op deze manier maximaliseert de effectiviteit van het systeem én minimaliseert de prijs per vierkante meter. 

Een optimale opbrengst, extreme besparing op  ingredienten, energie, water en teeltruimte én een  grip op groei, plannen en productkwaliteit. Een teeltsysteem wat van klimaat tot interne logistiek volledig draait voor een perfecte omgeving voor het gewas.

Producten Green Simplicity Concepts

Een greep uit onze Concepts klanten

DSV Zaden - Grow light
Kaagman Schooneman - Grow light
Bloomore klaas schouten - Grow Light
plantenkwekerij-gitzels - Climate Chamber - Grow light
Ruiter Wever - Grow light - Vertical Farming
Schouten Tulips Ruiter - Grow light
Niels Kreuk - Grow light
Kwekerij S Schouten - Grow light